+359 878 639 371; +359 895 714 890 office@genev-bg.com

В следващите редове ще акцентираме на детското здраве и какво можем да направим, за да го подобрим.

Безспорен е фактът, че ежедневието ни се е променило драстично. Суматохата, породена от пандемичната обстановка се отразява на всички ни. По-взискателни сме към мерките за безопасност и все повече мислим как да подобрим здравословното състояние на семейството си.

За родителите на малчуганите, които посещават детски градини е тревожен фактът, че голяма част от децата боледуват от настинки за втори път от началото на тази учебна година, преди изобщо обичайния грипен сезон да е започнал.

Разтревожени родители търсят и споделят информация за всичко свързано със здравето на децата – от билки и народолечение, през алтернативна медицина, до най-съвременни и скъпоструващи медикаменти.

Ние от „Генев – Т.С.“ ЕООД смятаме, че най-доброто лечение на детското здраве е профилактиката. Ето защо се стремим да помогнем на повече детски заведения да поддържат и укрепват здравето на децата си!

Как може да стане това?

С изграждането на центрове за здраве във възможно повече детски градини!

1) Благодарение на развитите технологии вече е възможно и най-малките да се възползват от ползите на сауната, например. Ограничавайки максималната температура до 45 градуса по Целзий, в комбинация с устройство за изравняване на температурата Saunum, децата могат да получат всички ползи за своето здраве от сауната и то напълно безопасно, разбира се под контрола на възрастен.

2) Все повече нашумява халотерапията, по-известна като терапия в солна стая, която е изключително подходяща и препоръчителна за деца. Халотерапията се състои в лечение само със сол, без никакви медикаменти. Това е най-добрият начин за поддържане на здрава дихателна система, както и за намаляване на риска от простуда и грип при децата.

3) Към всичко казано до тук, можем да добавим и Терапията на Кнайп – лечение с вода. Редуването на топли и студени душове, ванички за крака, водни упражнения, кнайп пътеки и др. стимулират кръвообръщението и метаболизма и подсилват имунната система на децата.

Представете си колко хубаво би било, ако не се притеснявате, че детето ви ще се разболее, когато отиде на детска градина… А и сте спокойни, че в детската градина се полагат грижи за превенция и подобряване на здравословното състояние на детето ви.

Ние вярваме, че това е възможно и в България!

Екипът на „Генев – Т.С.“ ЕООД