+359 878 639 371; +359 895 714 890 office@genev-bg.com

Кело сауните са изработени от специално финландско Кело дърво.

Това са така наречените природни антики. С достигането на пределна възраст на боровото дърво, около 300-400 години в северните страни, то изсъхва. Престава да расте, изсъхва във вертикално положение и кората му пада. Под въздействие на природата, в продължение на няколко десетилетия природата естествено го консервира и то се превръща в кело дърво. Външната му повърхност става сива, а отвътре остава червеникаво. След завършването на този процес, дървото става практически вечно.
Кело дървесината, освен много красива, е изключително устойчива на атмосферни условия. Тя не се нуждае от допълнително обработване с консервиращи препарати, което я прави особено подходяща за изработване на сауни. Сауните от кело дървесина, притежават натурална красота и влияят благоприятно на целия организъм, тъй като са изработени от напълно естествен материал.

Да вземеш сауна в сауна Кело е преживяване сред 100% чиста природа!

Кело сауната е традиционната финладска сауна. Тя има редица ползи за здравето. Последователното редуване на топлина (80° – 100° C) и студен душ стимулира циркулацията на кръвта. Това води до подобряване външния вид на кожата, укрепване на имунната и дихателната система, и изграждане на защита срещу инфекции, оказва релаксиращ ефект върху мускулатурата.

Кело дървесината е подходяща за изграждане на всички видове сауни. Уникалният външен вид и деликатен аромат на борова смола от кело дървесината отпуска ума. Сребристо сиво на повърхността и с топли нотки на кехлибар отвътре, Кело дървесината превръща всяка сауна в уникално произведение на изкуството, което ще ви накара да се почувствате у дома си. Място, което предлага всички необходими удобства и все пак позволява истинска наслада от природата, докато се грижите за здравето си.

За да задоволи максимално своите клиенти Генев-Т.С. си партнира с Huliswood – Финландия, водещ производител на кело сауни. Партньорите ни от Huliswood предлагат широка продуктова гама от кело дървесина!

Заповядайте в демонстрационния център на Генев-Т.С. и се запознайте лично с изключителните качества на кело дървесината. Имайте сауната, която отговаря на вашите нужди и дори надминава представите ви! С радост ще споделим своя професионален опит и ще ви помогнем да имате вашата уникална кело сауна!